Marokko doet onderzoek naar overlijden vrouw na ontvangst Janssen-vaccin

marokko
2
28 jul 17:55
Het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid is een onderzoek gestart naar het overlijden van een vrouw in Marrakech nadat ze werd ingeënt met het coronavaccin van Janssen.

De 33-jarige vrouw stierf maandag na toediening van het vaccin. De jonge vrouw verloor eerst het bewustzijn en werd met spoed naar de eerste hulp gebracht waar ze even later overleed.

Hetzelfde vaccin werd ook toegediend aan andere werknemers van het hotel waar de overleden vrouw werkzaam was. Nog twee andere vrouwen ondervonden ernstige complicaties kort nadat de dosis was toegediend. De twee vrouwen kregen last van stuiptrekkingen en belandden in een coma. Eén patiënt herstelde en verkeert inmiddels in stabiele toestand.

Het zorgministerie heeft een delegatie naar Marrakech gestuurd om onderzoek te doen naar het overlijden van de vrouw en in hoeverre deze verband houdt met het Janssen-vaccin.

In Marokko wordt tijdens de landelijke vaccinatiecampagne gewerkt met vaccins van CoviShield (AstraZeneca) en Sinopharm. Marokko ontving echter onlangs van de Amerikaanse regering een donatie van 300.000 doses van het Janssen-vaccin.

Het Janssen-vaccin werd toegediend in Casablanca, Marrakech en Agadir. In andere vaccinatiecentra werden geen incidenten gemeld.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
marrakech
bijwerkingen
vaccin
janssen
coronavirus
onderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi