Marhaba 2021: 8 extra veerboten en 2 lijnen toegevoegd aan vlootplan

marokko
1
14 jun 21:12
Het is straks ook mogelijk om vanuit het Franse Sète de oversteek te maken naar Nador, en vanuit Marseille naar Tanger-Med.

Dat heeft de Marokkaanse MRE-minister Nezha El Ouafi maandag bekend gemaakt tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

De twee nieuwe lijnen komen bovenop de reeds eerder aangekondigde maritieme passagiersverbindingen Sète (Frankrijk) - Tanger-Med en Genua (Italië) - Tanger-Med. Om aan de enorme vraag te voldoen worden ook acht extra veerboten ingezet waardoor wekelijks tussen de 20.000 en 27.000 extra passagiers kunnen worden vervoerd.

De uitbreiding van het vlootplan is een reactie op het bevel van Koning Mohammed VI. De monarch had de autoriteiten en transportbedrijven zondagmiddag geïnstrueerd om de prijzen voor vlieg en boottickets te verlagen alsook alles in het werk te stellen om de reis van Marokkaanse diaspora (MRE) tijdens het komende zomerseizoen te vergemakkelijken.

Als onderdeel van de jaarlijks terugkerende zomervakantie-campagne 'Marhaba' zal Stichting Mohammed V extra ondersteunend personeel inzetten aan boord van passagiersboten vanuit Frankrijk en Italië. De ondersteuningscampagne heeft als doel om tijdens de overtocht alle administratieve, douane- en gezondheidsformaliteiten te vergemakkelijken, zodat de reis, aankomst en verblijf in Marokko op een "veilige, vlotte en bevredigende manier" plaats kunnen vinden.

RAM
De nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) verlaagde zondagavond drastisch de prijzen voor vliegtickets met een enorme stormloop op de afgeprijsde vliegtickets als gevolg. In minder dan een halve dag tijd werden meer dan 120.000 vliegtickets gereserveerd.

RAM heeft laten weten het aantal stoelen uit te zullen breiden van de eerder aangekondigde 2,5 miljoen naar minstens 3 miljoen verspreid over 75 verschillende luchtverbindingen wereldwijd, tegenover 384.000 stoelen in coronajaar 2020. Toch is het aangekondigde aantal stoelen voor komende zomer 28 procent lager dan tijdens het zomerseizoen in 2019.

Op het gebied van binnenlandse vluchten zullen 20 nieuwe luchtbruggen worden opgezet, met name van of naar Marrakech en Agadir.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken verwacht komende zomer zo'n drie miljoen Marokkanen vanuit de hele wereld te verwelkomen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
marhaba 2021
ferry
veerboot
nador
marseille
tanger-med
genua
italie
frankrijk
sète
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi