Marokko: avondklok blijft gelden tijdens Eid ul-Fitr

marokko
0
12 mei 19:44
De huidige coronamaatregelen zoals de avondklok blijven ook tijdens Eid ul-Fitr van kracht in Marokko.

Dat heeft de regering vandaag bekendgemaakt. De avondklok blijft gelden tussen 20.00 uur en 06.00 uur en interstedelijk verkeer is slechts beperkt mogelijk.

"Geen enkele maatregel zal worden gewijzigd met betrekking tot de nachtklok of bewegingsbeperkingen tussen steden.", zei onderwijsminister Said Amzazi namens regeringsleider Saad Eddine El Othmani.

In Marokko werd gevreesd dat de coronamaatregelen zouden worden aangescherpt om te voorkomen dat het virus sneller om zich heen grijpt tijdens de feestelijkheden ter gelegenheid van het einde van de vastenmaand Ramadan.

Volgens El Othmani blijft het "van het grootste belang" om ook tijdens de Eid-periode de voorzorgsmaatregelen in acht te blijven nemen. 

Het Ministerie van Islamitische Zaken liet dinsdag al weten dat de Eid-gebeden in moskeeën dit jaar wederom niet door zullen gaan. Traditioneel komen moslims op de ochtend van Eid ul-Fitr in grote getale in moskeeën bijeen om gezamenlijk het Eid-gebed te verrichten om vervolgens de vieringen rondom het einde van de vastenmaand te vieren.

Het is nog niet bekend wanneer Eid ul-Fitr in Marokko plaats zal vinden. De waarneming van de maansikkel, die de exacte aanvang van de nieuwe maand aangeeft, zal woensdag plaatsvinden.

In Nederland en België wordt donderdag 13 mei het eind van de Ramadan gevierd.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
eid al-fitr
avondklok
ramadan 2021
coronamaatregelen
suikerfeest
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi