Palestijnse verzetsbeweging Hamas bevestigt zware verliezen

buitenland
12
12 mei 16:30
De Palestijnse verzetsbeweging Hamas bevestigt zware verliezen te hebben geleden als gevolg van de Israëlische luchtaanvallen die al twee dagen gaande zijn.

"Talrijke" topcommandanten zijn om het leven gekomen bij de beschietingen en bombardementen, onder wie de militaire baas van Gaza-stad, aldus een verklaring van de verzetsbeweging.

Volgens de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet zijn nog zeker vier andere belangrijke leiders gedood. De Israëlische aanvallen waren een reactie op Palestijnse raketbeschietingen, die weer een reactie waren op dagenlange aanvallen van de Israëlische militaire politie.

Het Israëlisch bezettingsleger zegt dat de Palestijnen sinds maandagavond ruim "duizend raketten" op Israël hebben afgevuurd. Aan Palestijnse kant vielen tot nu toe meer dan vijftig doden, waaronder 14 kinderen. Aan Israëlische zijde vielen zes doden.

In delen van Jeruzalem en de Gazastrook vinden al dagen Israëlische aanvallen op Palestijnen plaats. De Israëlische militaire politie gebruikt flitsgranaten, traangas en rubberen kogels op de stenengooiende Palestijnen.

Israël wil dat Palestijnse gezinnen hun woningen in de wijk Sheikh Jarrah in Jeruzalem ontruimen om plaats te maken voor Israëlische kolonisten. Sinds maandag worden er ook veelvuldig Israëlische luchtaanvallen uitgevoerd.

© ANP 2021
israel
palestina
gazastrook
jeruzalem
hamas
al-aqsa-moskee
luchtaanvallen
sheikh jarrah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi