Kabinet: meer ruimte voor grote winkels

algemeen
0
8 mrt 18:02
Voor grote winkels komt er meer ruimte: meer mensen kunnen tegelijkertijd op afspraak winkelen.

Ook verpleeghuisbewoners mogen straks niet één maar twee bezoekers per dag ontvangen, maar wel alleen onder bepaalde voorwaarden. Dat melden ingewijden in de aanloop naar de coronapersconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge maandagavond.

Winkels mogen momenteel maximaal twee klanten per verdieping op afspraak ontvangen, mits die anderhalve meter afstand kunnen bewaren. Vanaf volgende week wordt daarbij ook naar het vloeroppervlak gekeken. Per 25 vierkante meter mag een klant worden ontvangen. Dat is nog wel flink minder dan tijdens de eerste lockdown een jaar geleden. Toen gold een maximum van een klant per 10 vierkante meter.

Grotere winkels vroegen al eerder om iets meer mogelijkheden. Het winkelen op afspraak levert anders veel te weinig op, klagen zij.

Het kabinet had het deskundigenteam OMT al om advies gevraagd over versoepelingen in verpleeghuizen. Daar ligt de vaccinatiegraad zeer hoog, omdat verpleeghuisbewoners een van de eerste groepen waren die in aanmerking kwamen voor een prik. Toch waarschuwt coronaminister Hugo de Jonge dat niet alle maatregelen zomaar losgelaten kunnen worden.

Dat zou een onverantwoord groot risico met zich meebrengen, omdat niet altijd iedereen is gevaccineerd.

© ANP 2021
hugo de jonge
mark rutte
coronaversoepeling
coronavirus
winkels
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi