Zes winkels in Amsterdam gesloten wegens faciliteren drugshandel

algemeen
0
22 jan 10:29
Burgemeester Femke Halsema heeft vrijdag zes winkels in Amsterdam per direct en voor onbepaalde tijd gesloten, omdat er in de panden drugshandel werd gefaciliteerd.

In de souvenir- en tabakswinkels op de Nieuwendijk in het centrum werden volgens de politie op grote schaal spullen verkocht waarmee harddrugs kunnen worden bewerkt en verpakt.

Uit politieonderzoek bleek dat de zes winkels grote hoeveelheden versnijdingsmiddelen en verpakkingsmaterialen bestelden bij dezelfde leverancier die eerder leverde aan een inmiddels gesloten souvenirwinkel in de Damstraat.

Tijdens een controle van de winkels trof de politie inderdaad de bestelde waren aan, en ook weegschalen, persen en geavanceerde meetapparatuur. De stoffen en voorwerpen stonden uitgestald op tafeltjes in de etalages en in de vitrinekasten. Het verkopen van deze producten maakt het volgens de politie aannemelijk dat dit bestemd is voor de handel in, met name, harddrugs.

Volgens de politie en de gemeente brengen de winkels de openbare orde in gevaar. Bovendien ondersteunen ze de drugshandel en overtreden ze de Opiumwet.

"Dit kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de winkel op criminele activiteiten", aldus het sluitingsbevel.

© ANP 2021
nieuwendijk
politie
amsterdam
leiden
femke halsema
harddrugs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi